De reis naar Mpongwe

juli 5th, 2009 Claudi Vegterlo


Na een nacht van heerlijk slapen voor de meesten werden we gewekt om half 7, de mannen onder ons waren onze wekker voor de zaterdagochtend van 4 juli. Toen wij aangekleed waren, was de bus er al. Dit was een verbazing voor ons, omdat de bus gisteren 1,5 uur te laat was. Voordat we weggingen hebben we eerst nog ontbeten. Het bestond uit heerlijke toast met thee. De Zambiaanse mensen zijn zoetekwauwers en ze houden van pittig eten. Hier zijn we achtergekomen tijdens het eten hier.
Om 8 uur konden wij terecht in de bus. Al onze bagage werd meegenomen in een aanhangwagen. Er stond ons een lange reis voor de boeg namelijk een reis van ongeveer 320 kilometer.
Bij het eerste tankstation onderweg werd gestopt. De opmerkingen in de bus waren dat hij dit al 3 keer had kunnen doen. Er moest namelijk een band op gepompt worden.
En nu kon de reis echt beginnen!
Bij de eerstvolgende stop Kapiri MPOSHAI hebben we gegeten. Hier was veel groente en fruit te koop. Kinderen verkochten hier popcorn, doppinda`s en nootjes. Deze kinderen gingen allemaal complimentjes maken om er voor te zorgen dat wij deze producten gingen kopen.
Er moest gewacht worden op de benzine voor de bus .Ondertussen hadden we muziek opstaan. De kinderen die nootjes enz. verkochten begonnen te dansen op deze muziek en lieten hun heupen flink schudden. Na heerlijk mee gedanst en gezongen te hebben ging onze reis verder.
Na vele harde wegen kwam onze eerste zandweg in beeld en het was ook echt zand! Heftige stofwolken kwamen onze bus binnen.
De harde weg en ons guesthouse kwam gelukkig in zicht!
We zijn hier zeer welkom!

Reacties

13 reacties op “De reis naar Mpongwe”

 1. Een geweldige maar zeer vermoeiende reis,die we gelukkig met zijn allen goed hebben doorgebracht.

 2. Mariet R zegt:

  een goed begin van de dag lekkere toast, fruit, dansoefeningen en zandhappen wat wil je nog meer.
  Liefs uit Nijverdal

 3. marga en harrie reimink zegt:

  hallo allemaal we zijn blij dat jullie goed zijn overgekomen veel plezier jullie daar en maak jullie taak klaar heel veel sterkte toe gewenst en have fun groetjes aan suzanne en de rest.

 4. Francine Netten zegt:

  Ja, ja dat is even wat anders als lijn 165 naar Deventer. Wat een ervaring, zo zit je in Raalte, zo zit je in Afrika!! Veel plezier allemaal!!

 5. Ellen zegt:

  Fijn voor het thuisfront dat jullie toch even de tijd nemen voor dit soort berichten. Ik kijk elke dag even wat jullie die dag weer meegemaakt hebben.
  Op dit moment valt in Nijverdal de regen met bakken uit de lucht :(

  gr. Ellen

 6. edwin molenaar zegt:

  hallo mensen mooi dat jullie goed aangekomen zijn. ik ga jullie verhalen met aandacht volgen dus schrijfs ze succes en groetjes
  edwin en jan

 7. minie zegt:

  Na een gratis zandstraling of zandscrub en schudmassage zijn jullie nu op de plaats van bestemming, jullie basis voor de komende weken. Moet een heerlijk gevoel zijn. Ik lees elke dag jullie ervaringen en heb op de site ook de verslagen van 2007 gelezen en de foto’s bekeken. Er staat jullie nog hele bijzondere ervaringen te wachten. Om me een heel klein beetje in jullie wereld te verplaatsen zondag naar Artis geweest. Olifanten, neudhoorn, luipaarden, leeuwen, zebra’s en verschillende prachtige vogels gezien. Te bedenken dat jullie die in het wild gaan zien, waw helemaal te gek.
  Ben alweer benieuwd naar het volgende berichtje.
  Lekker genieten. lieve groet Minie

 8. Yvonne zegt:

  Fijn om te lezen dat jullie goed zijn aangekomen en dat het goed gaat! En nu zijn julie op de plek van bestemming en gaat het echt beginnen. Maar je hebt al kunnen proeven aan Afrika. Swingend boodschappen doen zal hier niet zo snel gebeuren. Geniet er maar van en heb een mooie tijd

 9. Emely Booijink zegt:

  Hoi allemaal,

  Super om te lezen dat jullie goed zijn aangekomen. Ik wens jullie nog heel veel avontuur en een geweldige tijd.
  Veel plezier!!
  Groet Emely

 10. Paula Bloo zegt:

  Hallo reizigers,

  Fantastisch om jullie verhalen te lezen. Geniet vooral van alles!!! Ik wens jullie een waanzinnig fijne tijd en kom vooral gezond weer terug.
  Hartelijke groet,

  Paula

 11. hallo allemmal

  fij dat jullie goed zijn aangekomen en al zoveel beleefd hebben ,
  groetjes aan Celine en de rest van de groep

  anja

 12. NETTA ROEBERT zegt:

  HOI DENNIS GOEDE REIS GEHAD ZO ALS IK LEESDE VEEL PLEZIER DAAR EN GROETJES VAN IEDEREEN HIER

 13. Silvia Groot Koerkamp zegt:

  Hey Claudi,

  Leuk je stukje te lezen. Ik las ook dat je de vlucht spannend vond, toch wel wat spannender dan naar Haarle? Ik kom zeker nog wel eens op deze site en wens je in Mpongwe heel veel plezier!

  Groetjes Silvia.

Plaats een reactie