Ons eerste dagje werken!

juli 6th, 2009 Elze Wiefferink


Hallo allemaal!

 

Nou vandaag was weer intensief. We zijn met de hele groep en de groep uit Mpongwe naar een dorpje geweest waar een lerarenwoning was gebouwd. Er zijn zo weinig leraren, dus wordt er een woning gebouwd waar de leraar kan wonen en daardoor er kan werken. We gingen allemaal in de laadklep van een pick up truck die de hele tijd heen en weer reed. Dit was al een ervaring opzich! De woning was gebouwd, maar nog niet geschilderd. Wij hebben de woning geschilderd en er een muurschildering opgemaakt. Dit was een heel gesmeer, maar het is wel mooi geworden! Ook zat er naast de woning de school voor de kinderen. Het was vandaag een officiële vrije dag voor de kinderen, maar er was hun wel verteld dat wij er zouden komen. Daarom waren er heel wat kinderen die toch met ons kwamen spelen. We hadden allerlei spelattributen meegenomen en een deel van de hele groep ging met de kinderen spelen, en de andere helft begon dan met het verven van de onderwijzerswoning. Na een tijdje wisselden we elkaar dan af. De kinderen vonden het helemaal geweldig en we hebben gevolleybald, gedanst, gezongen en allerlei spelletje gespeeld. Ook deelden we ballonnen uit en de kinderen vonden ze echt helemaal geweldig. Jammer genoeg kwamen ze er ook snel achter dat ballonnen konden knappen en kwamen ze na een tijdje weer dat ze een ballon wilden.

De woning is nu bijna afgeschilderd, en de bouwgroep moet waarschijnlijk nog een keer terug om het helemaal af te schilderen.

Na een tijdje waren we wel ongeveer klaar met het spelen en verven en gingen we weer in groepen terug naar het guesthouse. Dennis, Coen, Celine, Lynn, Kelly N en wij besloten om het stuk te gaan lopen. Na een uur en een kwartier kwamen we aan bij het guesthouse. De laatsen waren hier nu ook ongeveer een kwartiertje eerder. Nu zitten we op onze kamer in het guesthouse even een stukje te schrijven, want dat moet natuurlijk ook gebeuren!

Nu gaan we zo aan ons avondeten en hebben we een avondje vrij. Morgen gaan we naar Switi. Maar dat verhaal zul je morgen wel te lezen krijgen!

Groetjes Isha en Elze

Reacties

8 reacties op “Ons eerste dagje werken!”

 1. minie zegt:

  Muli shani mu kwai bwuno zambiagangers uit Raalte,

  Wat een talenten zijn jullie. je zult vast verbaast zijn over je eigen kwaliteiten.
  advies 1: niet alles in de berichtjes schrijven want daar wordt vast in Nederland bij terugkomst misbruik van gemaakt, van ouders, vrienden en docenten.
  vraag 1: zijn er ook al foto’s gemaakt, of kunnen die de ’sloot’ niet overkomen? ik ben nl dol op kiekjes!!!! kunnen we met jullie gaan pronken.
  advies 2: je bij thuiskomst op fitness aanmelden bij de groep zumba, dit is een vorm van dans gecombineerd met fitness. goed om sloepel in de heupjes te worden…..en het flirten extra te ontwikkelen, ik maak zelf al aardige vorderingen.

  ik kan niet wachten tot morgen.
  knuf Minie

 2. marga en harrie reimink zegt:

  Hallo daar in verwegiestan Wat een mooie ervaringen doen jullie op Geniet er van maar om het thuis front mee te laten genieten zouden een paar foto`s inderdaad super zijn.
  werk ze en vooral geniet er van

  groetjes marga.

 3. Timbert en Mirjam zegt:

  Hey Zambia-avonturiers! Wat een verhalen al zo de eerste dagen. Best wel indrukwekkend…
  Erg goed om te lezen dat de ballonnen enthousiast worden ontvangen. Nu de rest van de cadeautjes nog!
  We zijn hier in Nederland erg trots op alles wat jullie doen.

  Geniet en beleef daar een geweldige tijd met z’n allen!

  Dikke knuffel (en een extra dikke voor Janny en Lynn)

  Timbert en Mirjam

 4. G Zweers zegt:

  Hey hallo daar,
  Erg leuk om te lezen wat jullie beleven.Wij leven erg met jullie mee, ik hoop dat jullie een tegekke en leerzame periode hebben, maar dat zal best wel gaan lukken
  De groetjes aan Erica en jullie natuurlijk
  Gerard Karin Tom en Dennis

 5. ank phijffers zegt:

  Hallo allemaal,

  Leuk om over jullie ervaringen te lezen!
  Zo maak je de eerste vliegreis van je leven, zo sta je al te schilderen en spelen met kinderen in Zambia.
  Jullie zullen nog veel meer meemaken in de komende weken, ik zal regelmatig kijken op jullie site.
  Ben erg benieuwd, ook naar het eten, de warmte, de contacten die jullie opdoen enz.

  Werkse en geniet ervan!
  Groetjes,
  Ank

 6. Dag allemaal,

  Van harte welkom in Mpongwe. Ik hoop dat jullie een geweldige tijd krijgen en met vele ervaringen rijker terugkeren naar Nederland. Ik lees dat jullie je al verdienstelijk hebben gemaakt in Chipese. Heel erg bedankt!

  Voor de meidengroep van gezondheidszorg: mpongwe is erkend als leerbedrijf.
  Hartelijke groet, Ton Korsten-Korenromp

 7. Hallo allemaal

  weer een hele belevenis vandaag, sportief dat jullie terug zijn gaan lopen,was misschien ook wel fijner dan in de laadbak van de pick-up?
  geniet nog van de dagen dat jullie daar zijn.

  groetjes Anja

 8. je moeder zegt:

  Hallo Elze en allemaal

  Wat fantastisch om te lezen wat jullie meemaken.
  Het is een hele belevenis voor jullie en we vinden het fantastisch wat jullie voor deze mensen doen.Na maanden van voorbereiding zie je nu waar je het voor gedaan hebt.
  Ga zo door en we blijven jullie volgen.

  ineke ,theo en jerry wiefferink(Elze een lik van Faja)