7 juli Switi

juli 7th, 2009 Celine Eikelboom


Vandaag gingen we naar Switi een weeshuis met 47 kinderen. Om 9 uur liepen we met onze groep en een paar van de zambiaanse groep er naar toe. Het was ongeveer 15 á 20 minuten lopen. Onderweg kwamen we een gebouwtje tegen, waar een vrouw bezig was met mais malen. We mochten allemaal even binnen kijken en foto’s maken. Daarna liepen we verder naar Switi. Daar aangekomen werden we warm onthaald door de weeskinderen en verzorgers. Ze begonnen allemaal te zingen en te dansen.

We moesten in de kring gaan zitten en de kinderen hadden een kleine acitiviteit  met dans en muziek voor ons. Daarna lieten wij ons liedje horen aan hun. Mister Kalima en Wim vertaalden het liedje voor hun.

Toen kwam Simon vragen wie er wou helpen met het maken van Nshima. Daarna gingen we met zijn allen dansen. Phoe hee! Wat kunnen die mensen dansen zeg! Je zou denken dat de heupjes uit de kom vliegen. Het was erg leuk.

Na het zingen gingen we eten: Nshima met saus, kool en een soort van spinazie en natuurlijke heerlijke kip. Sommige kregen de tranen in de ogen van het heerlijke eten. haha niet dus.

Na het eten hebben leuke spelletjes gedaan met iedereen. Onder andere bellen blazen,balspel, schminken en hebben we een groeiboekje uitgedeeld. Dat hield in dat de kinderen zich konden wegen,meten en ze konden hun tanden laten poetsen. Daarna was  het afgelopen en vertelde mister Kalima en Wim het einde. De spullen die de weeskinderen zouden krijgen, hebben we weer meegenomen naar het guesthouse, omdat er veel kinderen waren die niet in het weeshuis leefden. De verzorgers hebben de spullen opgehaald bij het guesthouse en hebben samen met de verzorgingsgroep lekker gekletst met een colaatje erbij.

Dat was de dag voor vandaag. Het was een mooie en erg indrukwekkende dag.

Einde

Reacties

4 reacties op “7 juli Switi”

 1. Ellen zegt:

  “Heal the world,make it a better place” zong Michael Jackson en jullie maken van Mpongwe een betere plek om te leven……

  veel liefs aan allemaal,

  Ellen

 2. kris zegt:

  Hey Ish!!!

  Leuk om hier te lezen wat jullie allemaal doen!! Lijkt mij ook super!!

  geniet dur nog van!!

  x

 3. edwin molenaar zegt:

  Hallo mensen
  Heel leuk om julie ervaringen te lezen. zo zijn we ook weer een beetje terug in Zambia.
  ga zo door. groetje en kus
  jan en Edwin

 4. edwin molenaar zegt:

  over eten gesproken hebben jullie al kapenta gehad jan lies ook nog de groetjes van Rob en marian en de rst van de verjjardag
  x jan