Mr. Kalima’s Britonester school

juli 8th, 2009 Jacqueline de Ruig


<!– @page { size: 8.5in 11in; margin: 0.79in } P { margin-bottom: 0.08in } –>

08 -07- 09

Onderwijsgroep,

Vandaag gingen we naar een peuterschool, van Mr. Kalima.

We werden opgedeeld over de 2 klassen,

Kelly S, Jacqueline, Chilufya en Christine werden ingedeeld bij de oudste kinderen, waar de leeftijd tussen 5 en 8 ligt. Vandaag kregen ze les over de natuurlijke bronnen van licht, zoals de zon, de maan en de sterren.

Ook leerden ze welke bronnen van licht gemaakt waren door de mens, zoals lucifers, gloeilampen en de zaklamp.

Wij hebben buiten met hun het lied ”hoofd, schouder, knie en teen” gezongen met de daarbij horende passen. Daarna deden we een spel met een springtouw, waar ze dan overheen moesten springen en daarbij een lichaamsdeel moesten aanraken. Later hebben we kinderen nog geschminkt en ieder kind kreeg een ballon met een leuk plaatje erop. Daarna gingen de kinderen weer terug naar de klas en was het tijd voor de lunch.

Rond 2 uur ’s middags kwamen we weer terug om sport en spel te geven. We gingen touwtje springen, deden de zambiaanse variatie van zakdoekje leggen, voetballen, lummelen en nog veel meer.

Dit hebben we tot een uur of 3 gedaan, daarna was er alweer een schooldag voor de kinderen voorbij.

Geschreven door: Kelly Spin en Jacqueline de Ruig.

Reacties

2 reacties op “Mr. Kalima’s Britonester school”

  1. Freddy Spin en Hilde Kuijer zegt:

    Dit was voor jullie blijkbaar een leuke dag,hopelijk volgen er meer .Genieten de kinderen van al die aandacht? Wij hopen dat er ook snel wat foto’s geplaatst worden,zodat we een beter beeld kunnen krijgen,hoe het er daar uitziet. Veel plezier jullie allemaal.

  2. AgnesLohuis zegt:

    Dag Zambiagangers,
    Wat ontzettend leuk om te lezen hoe het met jullie gaat in Zambia. Heel interessant om te horen wat je allemaal doen en meemaken. Wat een geweldige wervaring moet dat zijn . Jullie doen daar erg goed werk. Ga zo door! Wees maar trots op jezelf.Ik hoop dat jullie verder een geweldige tijd hebben in Mpongwe.
    Lieve groetjes Agnes Lohuis