Een likje verf

juli 8th, 2009 Manouk


Hallo allemaal,

Wij zijn vandaag met de land(bouw)groep naar Ibenga geweest om te kijken hoever ze met het boorgat voor de pomp waren. Tijdens de rit moest de chauffeur plotseling remmen en hoorden we een knal. Achteraf bleek hij een varken te hebben aangereden. Het diertje leefde nog, maar liep wel moeilijk. Alle Nederlanders waren geschrokken en de Zambianen maalde er niet veel om. Toen we aankwamen bij Ibenga werden wij warm verwelkomd door alle kinderen en kregen we een rondleiding. Daarna gingen we bij het boorgat kijken. Ze waren gister begonnen met boren en zitten nu op 5 meter diepte. Het duurt nog zeker 5 werkdagen voor het gat klaar is, dus dat betekende voor ons jammer genoeg nog geen pomp plaatsen. Toen we op het punt stonden om weg te gaan, begonnen de kinderen spontaan voor ons te dansen en te zingen. We zijn ook nog gevraagd om even in het gastenboek te schrijven.

Daarna zijn we door naar Chipese gereden met ons busje om daar het huis verder af te verven. Toen we daar aankwamen zagen we allemaal vlekken op de muur. Wat bleek nou, iemand had er over heen geverfd, dat zag er natuurlijk niet uit! We hadden verf mee gekregen in de bus en later bleek toen we de deksel eraf haalden, dat het de verkeerde verf was. Judith heeft rond gebeld en Chongo(Sofie) te pakken gekregen, zij zou proberen de goede verf mee te nemen. Wij zijn toen maar begonnen met het schoonmaken van de ruiten.
De vrouw van Mr. Kalima was er en zij geloofde maar niet dat wij die vlekken er niet op hadden gemaakt, dat vonden wij niet leuk natuurlijk! Na de hele middag gezeur en vrij weinig kunnen doen, was er een oplossing. Alle raamkozijnen zijn toen opnieuw geverfd met de goede kleur en we komen later nog een keer terug om de buitenmuur en vloer opnieuw te doen.

Erica en Manouk namens de land(bouw)groep.

 

dsc_0533c

dsc_0298c

Reacties

1 reactie op “Een likje verf”

  1. G Zweers zegt:

    hey land(bouw) groep jammer een beetje tegenslag, maar toch doorzetten echte hollandse mentaliteit hier red je het wel mee. Jullie gaan en doen goed werk daar en zijn met de hele Raalte groep erg enthousiast bezig. GROTE KLASSE. Leuk een paar foto’s, hopenlijk krijgen we er nog meer te zien de komende weken.
    Groetjes aan jullie allemaal