Bilima school onderwijsgroep

juli 9th, 2009 Kelly Neppelenbroek


9 juli 2009, Bilima school

Onderwijsgroep, door Kelly Neppelenbroek en Kelly Spin.

Vandaag is onze groep in tweeen gesplitst. De ene helft is gaan kijken bij groep 5 en 6 en de andere helft bij groep 7.

groep 5/6:

We mochten kijken hoe de kinderen wiskunde leerden. (mathematics) het onderwerp van vandaag was breuken. Het was goed te merken dat de kinderen dit al eens geoefend hadden, want ze wisten alle antwoorden direct. Toen was het onze beurt, wij mochten de kinderen een paar engelse woorden leren. Wij schreven een aantal woorden op het bord, met een foute spelling. De kinderen mochten om de beurt voor de klas komen om het woord te verbeteren. Dit vonden ze wel erg moeilijk. Later werd ons verteld dat de kinderen erg weinig engels spreken en schrijven op school, terwijl dit eigenlijk wel verplicht is.

Buiten mochten de kinderen met onze spelletjes meedoen. De skippybal viel het meest in de smaak, ze vonden het vooral erg leuk om elkaar uit te lachen, wanneer er iemand vanaf viel. Het viel ons op dat de kinderen tegenover de leraren en tegenover ons erg beleefd waren. Misschien was dit ook wel omdat zij ons niet kenden en het dus allemaal een beetje nieuw was.

Groep 7:

De andere helft van de groep mocht kijken bij groep 7. Deze kinderen zijn rond de 14, 15 en 16 jaar oud. De leraar in deze klas had duidelijk niets voorbereid. Hij moest ter plekke nog gaan verzinnen welke les hij wou gaan geven. De leraar begon met Engels. Zelf had hij ook een heleboel fouten op het bord staan. Dat kan ook bijna niet anders als je zelf niet geweldig Engels spreekt en geen voorbereiding hebt gedaan.

Wij mochten ook een test op het bord doen. We hadden vier zinnen bedacht en de kinderen moesten who of whose invullen. Met een beetje uitleg erbij kwam alles dik in orde. Wij zetten krullen als een antwoord goed in Nederland en in Zambia zetten ze er een vinkje neer. Een krul in Zambia betekend dat het anwoord fout is. Natuurlijk ging het al direct verkeerd bij het nakijken van het eerste boekje. Victor en Jacqueline hebben een les wiskunde gegeven. Best lastig om alles in het Engels uit te leggen. De lesstof was, net als die van groep 5 en 6 breuken.

Na deze les mochten de kinderen naar buiten, om mee te doen met de andere groepen.

Wij vonden het allemaal een geslaagde dag en hopen dat het morgen ook leerzaam en gezellig wordt.

Reacties

1 reactie op “Bilima school onderwijsgroep”

 1. Ans Heeirnk zegt:

  hallo allemaal,

  Een week verder en er zijn al heel wat verhalen te lezen!
  Goed en heel belangrijk werk te verrichten ( en zo’n skippybal is natuurlijk helemaal geweldig) en jullie kijken vast je ogen uit.

  hartelijke groet,
  Ans Heerink