St. Anthonys Health center

juli 9th, 2009 Ivo ter Braak


Vandaag zijn we met de gezondheidsgroep naar St. Anthonys Health center gegaan. Eerst hadden we de onderwijs groep afgezet in Billima want zij zaten bij ons in de bus. Het was de bedoeling dat wij hier eerst ons activiteit met het groeiboekjes zouden doen maar volgens mrs. Kalima zouden we direct door gaan naar St. Anthonys Health center dus hebben we dat maar gedaan. Daar aangekomen werden we ontvangen door een vriendelijke non. We moesten in een klein hokje gaan zitten en kregen uitleg over hoe en wat van het Health center. Hierna hebben we onze spulletjes gegeven aan de non. Dit waren spulletjes zoals katheters, gaasjes en verband, baby/kinder kleding en een weegschaal. De non was hier heel erg blij mee en wist niet hoe ze moest reageren. Voor haar en haar collega’s hadden we nog een radio op zonne-energie en warme truien vor de nachtdienst meegenomen.

Nadat we onze spulletjes haden afgegeven kregen we een rondleiding. We hebben alle afdelingen gezien en er lagen in totaal maar 3 patienten echt weinig. Na de rondleiding mocht jezelf weten waar je nog even wou kijken. Een aantal zijn bij de polikliniek gaan kijken. Hier zaten een aantal mensen te wachten op hun medicijnen of om te worden onderzocht door de dokter. Je kon het vergelijken met een dokterspost met apotheek. Alleen was er geen dokter en zaten mensen gewoon op hem te wachten.

Na een tijdje rond gekeken te hebben zijn we buiten in het gras gaan liggen wachtend op de bus. Alleen was er een mis communicatie en kwam de bus niet want volgens mrs. Kalima gingen we helemaal niet naar de billima school heen. Maar na een paar telefoontjes kwam de bus ons toch ophalen en ons naar de Bilima school te brengen.

Op school zijn we direct begonnen met de groeiboekjes. Dit was veel leuker dan in Switi omdat het hier veel georganiseerde was en er geen andere kinden uit de buurt bij kwamen. We hadden van alles genoeg en de kinderen stonden allemaal netjes in de rij en gingen elk onderdeel zoals meten, wegen, tandenpoetsen en een potje vaseline langs. Om half 1 zijn we weggegaan bij de school en zijn richting Lake Kashiba gegaan.

Reacties

5 reacties op “St. Anthonys Health center”

 1. Mariet R zegt:

  Ik ben nog steeds jaloers en zou graag even om de hoek kijken. Fijn dat de giften goed terecht komen. Ik hoop dat jullie ook de komende tijd goed werk kunnen verrichten maar ondertussen ook heel veel plezier hebben.
  Liefs uit Nijverdal

 2. Mieke zegt:

  Hallo allemaal,

  wat een leuke verhalen zeg en een goed werk wat er gedaan wordt! Ga zo door!

  Ik heb nog een practisch berichtje, voor de thuiskomst, al willen jullie daar helemaal niet aan denken nog, logisch! Als jullie terugkomen en de school in willen moeten jullie voor thuiskomst even met Hennie of Mieke bellen want de alarmcode is veranderd!

  Groetjes Mieke Steenbeek

 3. NETTA ROEBERT zegt:

  DENNIS hartelijk gefeliciteerd met je 17 verjaardag MAAK ER EEN MOOIE DAG VAN FELICITATIE VAN
  OMA,GERRIE,JAN,ROY,KAY,MONIQUE,TAMARA,NATASCHA.NETTA EN EEN POOT VAN MOPPIE EN BUCK

 4. Ellen zegt:

  Hoi Dennis,

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Je verjaardag vieren in Zambia….dat kunnen niet veel mensen je nazeggen. Als je later een oude opa bent kun je dit je kleinkinderen nog vertellen.
  Heeft Amy de vlaggetjes al gebruikt om het een beetje extra feestelijk te maken? En hebben ze al in het Zambiaans (of hoe dat dan ook heet) voor je gezongen?
  In ieder geval een extra fijne dag toegwenst.

  gr. Ellen

 5. Marike zegt:

  Hoi Dennis

  veels geluk met jou verjaarsdag

  vanaand groot partytjie? Met baie soen en donasies

  Groet Marike Zwiers

  ps ik hoop dat het de goede taal is???