Een nachtje Zambia

juli 13th, 2009 Coen Lubbers


12 juli was de dag dat wij gingen logeren bij de zambianen. Iedereen ging in 2 tallen logeren.Ik ging samen met Dennis bij Hugh slapen. We werden smorgen om 10 uur opgehaald om naar de kerk te gaan. Na 2,5 uur in de kerk te hebben gezeten was de dienst afgelopen.Na de kerk zijn we even terug gegaan naar het geusthouse om onze spullen op te halen, toen we dat hadden gedaan zijn we met Hugh mee geweest naar huis om daar wat te eten.Na het eten zijn we naar een voetbal wedstrijd geweest van zijn “team”. Ze hebben uiteraard met 2 – 0 gewonnen!Na de wedstrijd zijn we naar de markt geweest om eten te halen voor s’avonds. Toen we thuis waren heeft hij onze maaltijd gemaakt en hebben we er heerlijk van gegeten.Na het eten hebben we ons klaar gemaakt voor de avond.We zijn naar een nightclub geweest, waar velen van onze groep waren.Het was een zeer geslaagde avond met veel bier en plezier, of een frisje natuurlijk.Na het feestvieren zijn we naar huis gegaan.We waren allemaal moe en zijn dus maar direct gaan slapen.we moesten het bed delen en omdat het erg krap was, zijn we elk uur wakker geweest en weinig geslapen.Na een lange nacht te hebben gehad stonden we smorgens om 7 uur op.We gingen om 8 uur ontbijten.Na het ontbijt zijn we naar het werk geweest van een huisgenoot van Hugh.Hij moest bij een schooltje een gat maken van 3 meter diep.Dit was voor het toilet.Toen we dit wel gezien hadden zijn we naar de markt geweest, hier hebben we eten gekocht om tussen de middag op te eten.Na de markt zijn we nog naar een aantal Zambianen geweest, die aan het werk waren en ook bij ons in de groep zitten.Het was mooi om te zien hoe hun de dagelijkse kost verdienen, in Nederland verdienen de mensen makkelijker geld dan in Zambia.Toen we dat hadden gezien, zijn we terug gegaan naar het huis van Hugh om daar te lunchen.Hij heeft weer voor ons gekookt en het smaakte super goed! We hadden keus uit aardappels, nashima, rijst, groente, brood en ei.Na de lunch was het tijd om weer naar het geusthouse te gaan.

Het was een zeer geslaagde dag/nacht en het is leuk om een keer te zien hoe de Zambianen leven.

Reacties

De reacties zijn gesloten.