Zonnebaden in de winter

juli 15th, 2009 Anouk Tepperik


Dinsdag hadden we een rustdag. Hier hebben de meesten goed gebruik van gemaakt. Tegen een uur of 9 was iedereen er echt uit. Voor de tijd van hier was dit voor echt uitslapen. Een aantal waren alwel vroeg eruit want er is nog een klein groepje de bush bush ingegaan om daar gezondheidszorg te bieden. Ze hebben onderandere weer kinderen gewogen, zwangere vrouwen onderzocht en injecties gegeven. In de bush bush hebben ze weer zeer veel meegemaakt zoals onder andere een kip die onderweg werd gekocht door een verpleegkundige en die los mee moest in auto. Verder hebben ze een hele leuke en leerzame dag gehad.

Ook is er een groepje nog naar Switi geweest. Zij hebben hier de haarknipjes en elastiekjes uitgedeeld en ondertussen ook de haren van de weeskinderen gedaan. Dit was eigenlijk bedoeld voor de zieke kinderen in het ziekenhuis maar omdat er maar weinig kinderen op de kinderafdeling liggen en de meesten ook nog te klein zijn voor de haarknipjes en elastiekjes hebben we ze maar in Switi uitgedeeld. De kinderen van Switi hebben hier juist wel iets aan en waren er ook nog eens heel blij mee.

cimg0816

En dan waren er nog een aantal die echt van hun vrije dag en het mooie weer hebben genoten. Zij hebben hun bikini aangetrokken en zijn in het zonnetje gaan liggen. Tussendoor sprongen ze nog even onder de douche in de hoop dat ze nog iets sneller en mooier bruin zouden worden.

En het zou wel weer is niet dat we ’s avonds weer een powercut (Zambiaans voor stroomuitval) hadden. We hebben van half 7 tot half 9 zonder stroom gezeten. Wel was het erg gezellig met kaarsjes op tafel en in het kaarslicht werden spelletjes gespeeld. Ondertussen werd er door Victor en Dennis hard gekookt op de barbeqeu want ja.. stroom hadden we niet! Dus zijn we maar gaan roeien met de riemen die we hadden. Tegen kwart over 9 konden we dan eindelijk gaan eten en ook was het primitief gekookt de Nasi Goreng het smaakte heerlijk. Na tijd hadden we nog een lekker toetje waar iedereen ook zeer naar verlangde want dat kennen ze in Zambia niet (Wat zijn we toch verwend in Nederland!).

Na een lekker dagje rustig aan te hebben gedaan kunnen we weer met volle moed de laatste week tegemoet!!!

Reacties

1 reactie op “Zonnebaden in de winter”

  1. Marier R zegt:

    Prima zo’n dagje waarop je allemaal even kunt doen waar je behoefte aan hebt.Ook de komende week staat jullie weer vanalles te wachten, veel plezier en succes met al het reizen. Ik blijf jullie met veel plezier volgen.
    Liefs uit Nijverdal