Mensen blij maken!

juli 16th, 2009 Ilona Reimink


Vanochtend wouden we om 8:00 vertrekken maar tjha zambiaans kenende en ja hoor werd dat half 9. We beginnen er al aardig aan te wennen. Nadat we onze hulpmiddelen voor de ziekenhuizen hadden ingepakt, waren we klaar om de spullen zoals: stethoscopen, bloeddrukmeters, sterrielehandschoenen, spuiten, weegschalen voor kleine kinderen, hangweegschalen, zakken met babykleren, bekkentjes met kogger, schaar enz weg te brengen naar de ziekenhuizen en dit te overhandigen.
Nadat iedereen in de bus zat kon de reis beginnen naar Mikata rual Health centre. We werden er erg gastvrij ontvangen. De groep die eerdere acties hadden ondernomen (Lynn, Anouk, Claudi, Ilona) mochten kijken bij controles bij hoog zwangeren. En kregen een erg leuke uitleg en mochten ook mee doen. Het was erg mooi om te zien welke goedkope / simpele hulpmiddelen hun hebben en gebruiken. En hoe ze hier mee omgaan. De uitleg was erg mooi en indrukwekkend. Hier wordt bijvoorbeeld met de hand gekeken hoe lang een vrouw zwanger is.  Elke vinger is 2 weken. Ze leggen de hand boven of onder de navel waardoor ze ongeveer kunnen meeten hoelang de vrouw zwanger is (weken). Omdat er weinig ruimte was voor de hele groep,kreeg de andere groep een rondleiding over het terrein, ze lieten ondermeer de huizen zien waar mensen in sliepen, waterpomp ( die ze niet meer gebruikte ivm roest die er uit kwam) een bassisschool waar we een liedje zongen voor ze (hoofd, schouder, knie en teen). Ze vonden dat allemaal heel erg leuk ze deden er goed mee. Ze lieten ook nog een school gebouw zien waar groep 9 (voortgezet onderwijs). De kinderen stonden allemaal in een rij en achter elkaar. Ze zongen een liedje voor ons. Nadat we terug kwamen bij de clinic, gaven wij een aantal Verpleegkundige materialen en een aantal zakken met kleding. De verpleegkundige materialen zijn gekocht met het geld van de de groep die al eerdere actie’s hebben ondernomen, bvb 12 uur fitnissen, Kerst gala en andere acties.

En terugreis kon weer beginnen op naar het Guest house. Op naar onze welverdiende lunch. Na de lunch hebben we onze spullen en zijn naar Kanyenda rual health centre gereist. Ook hier hebben we verpleegkundige materialen & babykleding achtergelaten. Je kon merken dat de arts erg blij was met deze spullen. Ze kunnen weer verder, een stap vooruit maken. Na een korte rondleiding kon onze reis verder naar het laatste rual health centre kasamba. Ook hier werden we goed & leuk ontvangen. En heeft de Arts zijn pauze onderbroken om onze spullen in onvangst te nemen. De Arts was bijzonder blij de spullen zijn ook hier goed te gebruiken. Het is nodig!! Toen we aankwamen bij het rual health centre, zagen wij de pomp staan die, De groep van Heeten heeft neegezet in 2007. Dit zag er nog netjes uit Ze konden nog goed de herineringen plaatsen dat Hollanders dat hadden gedaan. Na ook hier een leuke rondleiding te hebben gehad zijn we richting een rivier, bergen / rotsen gelopen. Wat een super mooie omgeving!! De meesten zijn de tocht begonnen richting de top van de berg. Een super uitzicht. En wat super gezellig dat de kindren uit het drop gezellig meegingen. En dit deden ze snel & zingend!!  Na dat de berg beklommen was en we weer terug waren. Namen we afscheid van onze Arts en kon we ons opmaken voor de terugreis.

Het was een hele leuke, maar ook een gezellige dag. We vonden het fijn om de dingen weg tegeven waar wij actie’s voor hebben gehouden.

Hier hebben wij het voor gedaan !!!

De gezondheidsgroep.

img_5997

Reacties

6 reacties op “Mensen blij maken!”

 1. Nienke zegt:

  Leuk om te lezen allemaal..
  Nou ik ben benieuwd naar jullie verhalen als jullie er weer zijn!!
  Veel plezier daar nog!!

  Liefs Nienke van Losser

 2. Marier R zegt:

  Heerlijk om je zo blij en enthousiast te zien, ook je verhaal is mij duidelijk jij geniet van datgene waar je al jaren mee bezig bent.
  Je bent een super meid met alle anderen daar samen mijn complimenten.
  Liefs uit Nijverdal.

 3. Rosita R zegt:

  Super leuk meid geniet er van!! echt super en weer heel wat ervaring opgedaan :p
  Leuke foto trouwens!!

  Liefs Rosita!!

 4. Hallo allemaal,

  Wat een mooie ervaring om
  de mensen daar blij te maken.
  Zo te zien zijn jullie dat ook wel.
  Groetjes uit Haarle.

 5. Ellen zegt:

  Wat leuk voor jullie om te merken dat de mensen blij zijn met jullie spullen. Daar hebben jullie zo hard voor gewerkt met al jullie acties….en toch geweldig dat je met eigen ogen kunt zien dat het goed terecht komt.

 6. martine zegt:

  Hee actieafrika groep!

  wat leuk om te horen, nu weet je pas echt waar we al die acties voor gehouden hebben! Ik mis jullie al wel hoor..leuke foto trouwes, al mn schatjes haha! nou tot zaterdag:D! liefs uit luttenberg (codetaal: deerntie van de stoplichten) haha!