Metselen op z’n Zambiaans

juli 16th, 2009 Jorien Drees


Vandaag zijn we naar Manshi geweest. We zouden om om 8 uur vertrekken, maar de buschauffeur liet het weer af weten en zo rond 9 uur/kwart over 9 konden we dan eindelijk vertrekken. Met ons busje volgeladen vertrokken we dan richting de pomp in Manshi.

Toen we daar aan kwamen zijn we begonnen met het uitgraven van het zand op de plek waar onze afvoer van het water moest komen (de pomp stond er al). De grond hier is ontzettend hard, dus daar waren we nog wel even mee bezig. Na dit, hebben we alles waterpas gemaakt en hebben we het cement klaargemaakt. Dit moest allemaal met de hand gebeuren. Heel anders dus dan in Nederland. Het cement werd gestort in uitgegraven “bak” en glad gestreken. Daarna hebben we er met bakstenen (Zambiaanse bakstenen) een soort van muurtje omheen gebouwd. Dit hebben we wel op z’n Nederlands gedaan en een touw gespannen en daar de bakstenen langsheen gelegd. Vervolgens hebben we dit helemaal weer afgewerkt met cement. Nadat het klaar was, heeft Judith er de tekst: Landstede/Mpongwe 2009 in gezet.

Vandaag hebben we dus een hele leuke ervaring  gehad met het Zambiaans metselen en cement storten.

Reacties

De reacties zijn gesloten.