Roan Nursing School And Hospital

juli 18th, 2009 Dennis de Vries


Vandaag zijn we naar de Roan Nursing School geweest in Luanshya.We zouden om 7 uur vertrekken vanaf het guesthouse. Iedereen stond klaar maar de bus chauffeur was nergens te bekennen. Rond 8 uur konden we dan eindelijk vertrekken naar Luanshya. Daar eenmaal aangekomen gingen Liesbeth en Patrice naar binnen om de dingen te regelen. Naar ongeveer een half uur wachten kon dan de rond leiding beginnen. Waar zijn we geweest? Ze hebben ons de slaapkamers van de studenten laten zien en ook waar ze zich kunnen ontspannen. Natuurlijk hebben ze vol trots ook het nieuwe gedeelte laten zien waar ze nu aan het bouwen zijn. Dit zag er zeer mooi uit. Na de rondleiding gingen we het ziekenhuis in om op een afdeling even mee te draaien. Jorieke, Coen, Ivo en Lynn gingen naar de Cildren Ward. Dennis, Claudi en Ilona gingen naar de Male Ward. Wat hebben we hier gedaan? We kregen uitleg over allerlei medicatie en over de ziektebeelden en het verloop ervan. Ook stelden ze ons vragen hoe wij dat deden en hoe het bij ons in zijn werk ging. Na de rondleiding en de vragen zijn we in het kantoor gaan zitten en hebben we nog gepraat met de studenten die op dat moment daar aan het werk waren. Ze waren zeer benieuwd wat voor vakken wij hadden en hoe de opleiding ging. Aan het eind van de gesprekken hebben we nog telefoonnummers uitgewisselt en bij sommige ook een e-mailadres. Liesbeth en Janny zijn in de tijd dat wij op de Wards waren rond gelopen door het ziekenhuis. Ze zijn op allerlei afdelingen geweest en hebben van alles gezien. Bijvoorbeeld een elektrische pop die kon overgeven en waarbij je de bloeddruk kon meten. Dit was intressant om na de tijd te horen. Het was een mooi, groot en vooral schoon ziekenhuis. De studenten die er komen worden speciaal geselecteerd uit alle aanmeldingen die binnen komen. Gemiddeld komen er zo’n 100 aanmeldingen per dag binnen…

Reacties

De reacties zijn gesloten.