Afscheid van de Zambiaantjes

juli 19th, 2009 Coen Lubbers


En dan is er toch het afscheid met onze Zambiaantjes en hebben wij de eer om ons laatste stukje op de site te zetten. De dag begon met heerlijk uitslapen (in hoe verre je dat nog kunt) zon komt echt vroeg op, hanen beginnen te kraaien schoonmaakster begint buiten met schoonmaken en begint te zingen, planten krijgen water, en onze beveiliging kan naar huis. Of te wel de dag begint in Zambia.

De meesten gaan ontbijten en beginnen dan toch met de tas al een beetje weer op orde te brengen. Dingen af maken en nog even een mailtje naar thuis hoe super !! we het hier wel niet hebben en dat we iedereen heus wel missen. En natuurlijk moeten er dingen voorbereid worden voor het afscheidsfeest. Echte Hollandsespelletjes worden bedacht & klaargezet.

Om 15:00 begint dan het afscheidsfeest de Zambianen komen zoals we zolangzamerhand gewend zijn te laat. ( We zullen proberen dit niet in Nederland over te nemen ) nadat de meeste er waren zijn we begonnen met eenĀ  Hollandse estafette. onderanderen kwam hier in voor. Spijkerpoepen. Daarna de stoelendans wat de afrikanen super vonden!! na de spelletjes werd er een goed spelletje gevollybalt. Wat zijn de Afrikanen fanatiek!! En wat spelen ze goed samen. Het bleef lang spannend. Maar uiteindelijk na veel mazzel en echt afwachten hebben wij Nederlanders gewonnen.

Na heerlijke macaroni te hebben gehad en gezellig samen gegeten te hebben. Kon de muziek aan. En lieten de Afrikanen hun dans & muziek zien. en natuurlijk konden wij niet acherblijven. Tegen 10:30 gingen enkele zambianen na afscheid naar huis en de rest ging met ons mee naar de plaatselijke kroeg. hier hebben we nog doorgefeest tot 00.00 en toen was het wel tijd om nog even voor Manouk te zingen ook zij is in Zambia jarig en onze echte laatste nacht in Mpongwe kon beginnen vannochtend voor het laatst hier ontbeten en de tassen worden weer ingeladen en het vertrek kan beginnen.

Bijdeze was dit het laatste berichtje en gaan we nu van onze resterende week genieten!

Tot in Nederland waar we vrijdag half 5 zullen landen op Schiphol. We zijn bij Landstede op te halen rond 20:00 / 21:00

Tot kijk en gedraag jullie een beetje

Reacties

8 reacties op “Afscheid van de Zambiaantjes”

 1. henriet hogeslag zegt:

  allemaal heel veel plezier in livingstone en een goede vlucht naar huis.
  tot vrijdagavond.

  henriet en delana (dedemsvaart)

 2. Ellen zegt:

  Ik zal jullie berichtjes missen…..maar ben wel blij dat ik straks Amy weer kan ophalen.

 3. edwin molenaar zegt:

  He mensen geniet nog even van toeristsch Zambia.Het was harstikke leuk om jullie belevenissen te volgen . We zien jullie de 24 ste. Erg benieuwd naar jullie verhalen en foto’s
  Tot ziens en bedanktEdwin ,vera eb jan

 4. hallo allemaal

  heel veel plezier deze laatste dagen, nog even genieten en wij zien jullie vrijdagavond in Raalte
  Groetjes Bennie,Anja,Joyce en Bob

 5. Ina zegt:

  Beste Zambia gangers
  Een heel goede reis toegewenst.
  Vergeet niet de afrikaanse geuren en kleuren te onthouden.
  Janny tot gauw.
  Groet Ina

 6. Chongo zegt:

  … alsof je naar Zambia moet komen om een stukje Nederland in je hart te sluiten …

  Het guesthouse is stil … de oranje kleur krijgt terug zijn ouwe betekenis … de volleybal ligt te liggen en de keuken is leeg …

  WE MISSEN JULLIE IN MPONGWE!

  Heel veel liefs en een reuzegrote dankjewel voor de djembe en lieve woorden!

  Chongo

 7. Gerard Zweers zegt:

  Aan iedereen van de groep een hartelijk dankwoord. Ik weet dat jullie dit bericht niet meer kunnen lezen, maar ondanks de grote afstand tussen ons gaven jullie door de verhalen en jullie belevenissen ons het gevoel, dat wij er dicht bij zaten.
  Alle belevenissen hebben we gevolgd via de site.
  Indrukwekkend. Jullie hebben samen de mensen in Mpongwe en omgeving het gevoel gegeven dat er mensen op deze wereld zijn die om hun problemen geven en er wat aan willen doen.Twee weken is als een druppel op een gloeiende plaat, maar het is een goed begin.
  Ik wens jullie nog een paar fijne dagen in Zambia en een behouden thuisreis naar Raalte.
  Groeten van Gerard Zweers.

 8. Martine zegt:

  Hallo Allemaal!!

  Hoe gaat het daar?? Het zit er al bijna weer op voor jullie he!! Alvast een goede terugreis!! en geniet nog ff!! Ik ga zo naar de Nijmeegse 4-daagse de familie aanmoedigen!!

  liefs Martine uit Heeten